26. lekcija

Go down

26. lekcija

Objavlja  PeterK9 on Pon 23 Apr 2012 - 22:44

Pozdrav,

Moram najprej povedati, da sem zelo zadovoljen z učnim programom Kitara. Mi gre dobro od rok, pa čeprav predelujem vsako lekcijo po 14 dni. Sem pač malo starejši in nikoli nisem igral nobenega instrumenta.

No, ker vse ne more biti jasno, sem naletel na težavico. Namreč, 26. lekcija, kjer se igra pesem ''Mi se imamo radi'', je na videu malo oz. kar dosti drugače prikazano igranje s prsti, kot sem se navadil v ostalih lekcijah.

Da malo razložim. Jaz igram tako, da kazalec pokriva prvo polje, sredinec drugo, itd. Tako kot je to prikazano v 4. lekciji in drugih. V 26. lekciji pa je vse skupaj malo drugače.

Moje vprašanje je, ali je narobe, če igram tako kot sem se navadil?

Pa še eno vprašanje. Gradivo v igralnem zvezku je zame fantastično in bi bil vesel, če se da dobiti tudi za ostale pesmi, katere se učimo oz. se bomo učili skozi vse lekcije. Mislim, na note + tablature. (mogoče sem kaj spregledal, in je že kje dostopno). Zelo rad igram s prsti, z akordi mi še ne gre najbolje. Stanje pa je trenutno Very Happy

Hvala za nasvete in se opravičujem, če sem ''kiksnil'' pri kakšnem izrazu.PeterK9

Število prispevkov : 2
Join date : 22/04/2012

Nazaj na vrh Go down

Re: 26. lekcija

Objavlja  borut on Tor 24 Apr 2012 - 10:40

Pozdravljen Peter!

vesel sem, ko slišim takšne komentarje. cheers

Odgovora pa sta v nadaljevanju. Seveda je pravilen pristop tak, da igramo prvo polje prvi prst, drugo polje drugi itd., vendar samo pod pogojem - da je to mogoče (npr. pri enostavnejših pesmih v prvi legi). To pa ni vedno mogoče, še posebej ko začnemo z večglasnim igranjem, tako da "rešujemo" prijeme na različne načine.

Konkretno v 26. lekciji se premaknemo v 2. lego, kar pomeni da je zdaj kazalec na 2. polju, sredinec na 3. itd. To pa zato, da z mezincem dosežemo ton "a" na petem polju, sicer se moramo pomikati med igranjem pesmi, kar pa je težje, kot pa da že na začetku premaknemo roko za eno prečko višje.
Skratka v tem primeru (26. lekcija) priporočam takšno igranje, kot je prikazano v lekciji.

Glede tablatur; vse pesmi ki se igrajo z notami so podprte tudi s tablaturami. V drugem delu pa igramo samo z akordi in tam tablature ne pridejo v poštev, zato pa je na voljo kompletna zbirko akordov v prilogi igralnega zvezka. Večino pesmi z napisanimi akordi pa je na voljo na naši internetni strani -> vhod za uporabnike -> "pesmarica".

Veliko veselja še naprej, in se slišimo če še kaj "zagusti" Smile
Lp Borut
borut

Število prispevkov : 166
Join date : 14/02/2008

Nazaj na vrh Go down

Re: 26. lekcija

Objavlja  PeterK9 on Tor 24 Apr 2012 - 11:31

Hvala! Very Happy

PeterK9

Število prispevkov : 2
Join date : 22/04/2012

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu