Začetek učenja kitare

Go down

Začetek učenja kitare

Objavlja  ultramax on Pet 2 Nov 2012 - 18:54

Pozdravljeni vsi, ki se enako trudite s kitaro

Pri meni se je na začetku malo zapletlo, saj imam problem s kazalcem na levi roki, kjer ne morem aktivno pokrčiti zadnjega členka. Zaradi te težave me je pošteno skrbelo, ali bom sploh lahko pritiskal določene akorde. Dobil sem se z Borutom, da sva preverila, kako pereč je moj problem. Pokazal mi je, da se da igrati tudi z iztegnjenim zadnjim členkom kazalca, vendar pa sem se kljub temu odločil, da kupim kitaro za levičarje (Ortega R131L) in začnem igrati - kot levičar. Skupaj z Borutom sva tudi ugotovila, da me pri brenkanju prst ne bo praktično nič motil.

Trenutno sem pri drugi lekciji in mi kar nekako gre, me pa nekaj zanima - kako hitro vam kaj uspe igrati tako tekoče, kot je prikazano v videu. Sam imam po nekaj dnevih vaje še vedno težave z brenkanjem - ko se s prstom približam struni, ki še vedno niha zaradi prejšnjega udarca, da bi jo še udaril, le ta najprej za trenutek zabrenči. Ali se prepočasi približam struni, ali pa je mogoče problem v tem, ker imam zelo kratke nohte?

Pri pritiskanju na strune (z desno roko) pa se mi dogaja, da se prsti narahlo tiščijo tudi drugih strun ali pa premalo pritisnem (problem je ponavadi z mezincem) in zato struna zabrenči.

Zaenkrat toliko, lp

ultramax

Število prispevkov : 2
Join date : 02/11/2012

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu