nekaj vprašanj glede GŠND

Go down

nekaj vprašanj glede GŠND

Objavlja  Stasia_Guitar on Tor 20 Maj 2014 - 22:13

Pozdravljeni!

Zadnje čase zelo razmišljam, da bi si naročila paket kitara.
Zanima pa me:
1. kako je s plačevanjem na obroke, kako se to izvede, kje, katere kartice se lahko uporabijo, ali gre to preko banke?
2. kaj se v bistvu naučiš do konca zadnjega paketa, oz. kaj je nekje najtežja zadeva, ki se jo na koncu tega zna zaigrati?

3. Ali nadaljevalna stopnja že obstaja (pri "naročilo" sem namreč videla tudi možnost nadaljevalna stopnja) in ali je pogoj najprej dobro obvladati začetno oz. se da to naročiti tudi samostojno brez da bi prej bilo treba narediti začetno stopnjo?
4. Ali začetna stopnja (o kateri trenutno razmišljam) pride prav tudi, če igram akustično in električno kitaro že dobra tri leta pri privat inštruktorju (cca. 5. razred)? V čem je razlika?
5. Kakšne so dosedanje izkušnje večine udeležencev GŠND? Pozitivne? Negativne? Srednje? Me zelo zanima.
6. katera je največja razlika pri igranju klasične kitare (kakršno se uči pri lekcijah) in električne ali akustične katere kar dobro igram? Verjamem, da mi elementi klasične kitare manjkajo, ampak v čem je bistvena razlika razen v izgledu kitare in strunah?
7. Ali so te kitare za 3 eure še na razpolago? Z veseljem jo lahko prihranite zame, ker imam namen najkasneje do avgusta naročiti paket.

Najlepša hvala za odgovore. To mi bo samo še bolj pomagalo, da še prej naročim. Smile

Anastasija

Stasia_Guitar

Število prispevkov : 1
Join date : 20/05/2014

Nazaj na vrh Go down

Re: nekaj vprašanj glede GŠND

Objavlja  borut on Sre 21 Maj 2014 - 14:39

Pozdravljena Anastazija,

kar precej vprašanj se je nabralo, hehe, zato bom odgovore označil z istimi točkami.

1. Zaenkrat je Bankredit ukinjen, tako da plačevanjem na več obrokov ne pride v poštev (se pa zadeva spreminja).

2. Osnovna stopnja je zadnja pesem Angel od Robbie Williams z bareji, torej tu nekje je zahtevnost osnovne stopnje pri igranju z akordi. Pri klasičnem delu pa enoglasno s spremljava basi.

3. Obstaja tudi nadaljevalna stopnja, ki pa je že malo bolj zahtevna, tako pri klasičnem kot pri akordnem delu. Lahko se naroči samo nadaljevalna, brez osnovne.

4. Glede točnega nasveta bi priporočal, da posnameš kakšno najtežjo skladbo, ki jo igraš s prsti (klasika) in z akordi pa bom natančno vedel "kam spadaš". Tri leta pri inštuktorju je lahko veliko ali pa malo, karkoli rečem preden vidim tvoje igranje - je bolj ali manj ugibanje. Lahko se seveda tudi oglasiš osebno, to bi bilo še najbolje.

5. Dosedanje izkušnje uporabnikov so odlične, to potrjujejo naše ankete, ki jih včasih izvedemo pri naših kandidatih, dokaz za to pa je tudi dejstvo, da se preko 80% kandidatov odloči za nadaljevalno stopnjo. Kar pomeni, da je sisitem učenja "na nivoju". Tudi kontrole lekcije (kdor se odloči zato) so običajno odlično izpeljane.

6. Med igranjem klasične kitare in električne kitare je tako velika razlika, kot npr. med vožnjo avtomobila po cesti in formule1 na ringu. Klasična kitara je kljub vsemu osnova za razumevanje glasbe, električna kitara pa je bolj ali manj ponuja izpeljavo nekaterih elementov igranja tudi na drugačne načine. Tako da je (po mojem mnenju) brez pravega znanja (klasičen kitare) igranje električne kitare bolj ali manj dolgočasno - če govorimo samo o solo kitari. Sicer se danes izvajajo že premnogi fascinantni triki (tudi s pomočjo efektov), vendar je to kljub vsemu (samo) nadgradnja prave klasične baze. Razumevanje le-te pa je možno samo skozi preigravanje klasične glasbe.

Nekaj o tem si lahko ogledaš tudi tukaj: http://glasbena-sola.com/kitara_miti.htm

8. Kitare za 3 euro so še na razpolago, tako da glede tega ni problema.

9. Vsekakor ti za natančno svetovanje predlagam da pošlješ video posnetke po mailu, ali pa se kar osebno oglasiš da ocenimo trenutno stanje

Seveda sem še naprej na voljo zakakršnokoli vprašanje!
lp Borutborut

Število prispevkov : 166
Join date : 14/02/2008

Nazaj na vrh Go down

Re: nekaj vprašanj glede GŠND

Objavlja  flash on Pet 27 Jun 2014 - 20:57

kako je to mišljeno ? klasična kitara kot vožnja po cesti, električna pa kot formula 1, ali se električno igra hitreje??

hvala

flash

Število prispevkov : 4
Join date : 03/07/2010

Nazaj na vrh Go down

Re: nekaj vprašanj glede GŠND

Objavlja  borut on Sob 28 Jun 2014 - 23:24

Hja, nekako takole je... Z navadnim avtom greš lahko povsoda kamor hočeš - po hribih, dolinah, poteh in stranpoteh, uživaš v razgledih in uživaš v vožnji. Sicer si omejen s hitrostjo, vendar pa imaš "širino" in "globino". Formula 1 je sicer hudimansko hiter avto, vendar pa si omejen zgolj na pisto, saj po navadnih cestah ne moreš voziti. Tako imaš sicer morda večji užitek zaradi tehničnih sposobnosti formule 1, vendar si prikrajšan za mnogo lepot.

Podobna je moja primerjava s klasično in električno kitaro. S klasično lahko igraš vse zvrsti, z občutkom, veličastnim zvokom in s klasičnim pristopom k harmonijam. Električna kitara pa je po svoje bolj omejena, sicer se da izvajati mnogo trikov, predvsem s podporo efektov, vendar pa je igranje bolj omejeno zgolj na melodjo. Tako preigravanje "rifov" in "pikanje" je sicer všečno nekaj časa, potem pa postane malo enolično. Hitrost je lahko velika, vendar pa ni pravega ozadja, takemu igranju še nekaj manjka.

(seveda ko govorim o električni kitari - imam v mislih "solo kitaro", ki žanje med mladimi največ navdušenja)

Lp Borut

borut

Število prispevkov : 166
Join date : 14/02/2008

Nazaj na vrh Go down

Re: nekaj vprašanj glede GŠND

Objavlja  flash on Pon 30 Jun 2014 - 22:27

Ja, v primeru solo kitare pa je pojasnilo nekako logično, ja, bo držalo.

flash

Število prispevkov : 4
Join date : 03/07/2010

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu