Kromatični prikazovalnik tonov?

Go down

Kromatični prikazovalnik tonov?

Objavlja  lunca on Ned 9 Jul 2017 - 18:32

Pozdrav, zanima me kako točno poteka petje s tem prikazovalnikom? Se to obnese, oz. kako se lahko izboljša petje s to napravo?

Lp, Nada

lunca

Število prispevkov : 2
Join date : 09/07/2017

Nazaj na vrh Go down

Re: Kromatični prikazovalnik tonov?

Objavlja  borut on Pon 10 Jul 2017 - 19:29

Pozdravljeni Nada,

tekom izvajanja vaj v lekcijah se marsikdo vpraša ali poje "intonančno" pravilno. Razlog je v tem, da sami sebe slišimo nekoliko drugače, zato smo do sedaj prakticirali metodo, da se kandidati snemajo in potem poslušajo posnetke svojega petja.

Vendar pa je ta metoda samo delno zadovoljiva, saj kandidati kljub temu ne vedo, ali so toni ki jih zapojejo intonančno pravilni ali ne. Zato smo v paket dodali kromatični prikazovalnik tonov (ki se ga v praksi lahko uporablja tudi za uglaševanje inštrumentov). V paketu je poleg prikazovalnika priloženih tudi 50 dodatnih pevskih vajah za izboljšanje intonacije in širitev razpona glasu. V teh vajah so natančno označeni vsi toni, kateri se pojejo med posamezno vajo, tako da lahko kandidat sproti spremlja svojo glasovno intonacijo.

Skratka; prikazovalnik je pripomoček, katerega kandiat uporablja zato, da mu le-ta sproti prikazuje vsak ton, ki ga kandidat zapoje. Tako je mogoče zelo natančno preverjati vsak zapeti ton, hkrati pa se lahko z uporabo tega pripomočka bistveno izboljša glasovna intonacija posameznega kandidata.


Lp Borut


Nazadnje urejal/a borut Pon 10 Jul 2017 - 19:33; skupaj popravljeno 1 krat

borut

Število prispevkov : 167
Join date : 14/02/2008

Nazaj na vrh Go down

Re: Kromatični prikazovalnik tonov?

Objavlja  lunca on Pon 10 Jul 2017 - 19:31

A tako Wink hvala za odgovor. Lp Nada

lunca

Število prispevkov : 2
Join date : 09/07/2017

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu