učenje violine za otroke

Go down

učenje violine za otroke

Objavlja  Sigmund on Pet 3 Jul 2009 - 16:49

Pozdravljeni,

imam 10 let staro hčerko ki jo veseli violina. Smo predaleč od glasbene šole in tudi kakšnih dobrih inštruktorjev ni na našem koncu.
Zanima me če se lahko otrok kar sam nauči igranja violine z vašim paketom. Sice pa jaz igram po malem blok flavto, no ne ravno vrhunsko bom

Lp in hvala za odgovor

Sigmund

Število prispevkov : 2
Join date : 03/07/2009

Nazaj na vrh Go down

Re: učenje violine za otroke

Objavlja  borut on Sob 4 Jul 2009 - 18:15

Pozdravljen Sigmund,

ja, violina je malo težji inštrument, vendar načeloma ne bi smelo biti problema. Bistvo je, da se vsaj na začetku z otrokom malo več ukvarjate, potem pa bo kar nekako steklo. Otrok na začetju potrebuje nekaj dodatne razlage pa tudi malo pdpore (pohvale...).

Violina nima prečk in je malo težje razumeti postavitev prstov in ujeti intonacijo, zato smo izdelali posebno nalepko, ki prikazuje postavitev prstov na violini. S to nalepko je zelo enostavno razumeti logiko igranja tonov na violini, vseeno pa je potrebno igrati tudi malo z občutkom - po posluhu.

Predvsem pa je potrebno ugotoviti ali si otrok res želi igrati violino. Če je ta želja prava in velika - potem ne bo problemov, saj se bo veliko ukvarjala z igranjem, z veliko vaje pa postane violina domača in običajno ni večjih problemov.

Lep pozdrav,
Borut

borut

Število prispevkov : 166
Join date : 14/02/2008

Nazaj na vrh Go down

Re: učenje violine za otroke

Objavlja  Sigmund on Sob 4 Jul 2009 - 23:10

Hvala za odgovor.

Lp

Sigmund

Število prispevkov : 2
Join date : 03/07/2009

Nazaj na vrh Go down

Re: učenje violine za otroke

Objavlja  Sinatra on Sob 4 Jul 2009 - 23:16

Ja, če igraš flavto potem lahko zaigraš pesmi s flavto in potem lovita tone na violini. Macle posluha pa bo šlo.

Sinatra

Število prispevkov : 3
Join date : 04/07/2009

Nazaj na vrh Go down

Spoštovani!

Objavlja  Gaile on Čet 1 Sep 2011 - 21:20

Iz vseh svojih glasbenih izkušenj vem, da se je izredno težko čisto sam na daljavo naučiti igrati violino.Sem violistka in violinistka in je končno znanje malce vprašljivo, veste, če se učite na daljavo.Nekdo mora popravljati napake(npr. vlečenje loka postrani, intonacija, tehnika, pa pogosto se pojavljajo težave z ritmom, drža, pravilno nihanje roke ob učenju vibrata, menjave leg in ukrivljeno zapestje v višjih legah,pravilna drža loka,uporaba cele žime , ..)če nimaš nikogar ob sebi, ki te popravlja, je težko sploh začeti.In napake, ki jih storimo in delamo na začetku, se nam vtisnejo v podzavest in jih je kasneje težko odpraviti.Prvi in začetni korak je sploh spoznati vse sestavne dele violine!Potem drža violine in učenje pizzicata po praznih strunah, potem šele drža loka, vleka struna po praznih strunah, postavitev 1.-4.prsta.Res želite svojim naročnikom dati pomanjkljivo ali napačno znanje?
p.s-žime loka se ne dotikamo, saj se nanj prime pot in na tistem mestu žima ne proizvaja več enake glasnosti.Pazimo na uravnavanje vlage v kovčku(zato potrebujemo, uganite kaj - merilec vlage in vlažilec.Tudi temperatura je pomembna.Tudi redno mazanje loka s kolofonijo, in brisanje strun je pomembno, saj se lahko v vročini kolofonija zasuši na njih.Prosim Vas, da premislite o tem, kaj bi še lahko dodali in npr. preko kamere opozarjali spletne "učence" na vsako napako, ki jo naredi. Neutral

Gaile

Število prispevkov : 4
Join date : 01/09/2011

Nazaj na vrh Go down

Re: učenje violine za otroke

Objavlja  borut on Pet 2 Sep 2011 - 11:05

Pozdravljena Gaile,

se povsem strinjam z vami, da se je težko naučiti violino čisto samostojno, o čemer pišem tudi sam v svojem predhodnem sporočilu.

Vendar naš sistem ne temelji na čisto samostojnem učenju. Vsake tri mesece imamo namreč predvidene kontrolne lekcije, kjer kandidat lahko v živo (ali preko kamere) obišče našega inštruktorja, ki ga opozarja na napake in mu iz prve roke svetuje kako naprej. (samo mimogrede - inštruktor ima zaključeno glasbeno akademijo, dolgoletno prakso igranja v filharmoniji, ter veliko pedagoških izkušenj)

P.S. se zahvaljujem za vaše namige v nadaljevanju, ki jih bomo zagotovo vklopili v nadaljnjih izdajah naših paketov.

Lep pozdrav,
Borut


borut

Število prispevkov : 166
Join date : 14/02/2008

Nazaj na vrh Go down

Re: učenje violine za otroke

Objavlja  Gaile on Ned 4 Sep 2011 - 20:15

Me veseli, da obstajajo te kontrole in če jih vodijo akademski profesorji glasbe, potem pa že gre.
Lp

Gaile

Število prispevkov : 4
Join date : 01/09/2011

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu