Kako je z igranjem citer, če imaš deformacijo prstov na roki

Go down

Kako je z igranjem citer, če imaš deformacijo prstov na roki

Objavlja  citrar on Ned 23 Jan 2011 - 13:56

Pozdravljeni,

veseli me, da sem našel forum, kjer upam, da bom prejel informacijo iz pravih rok. Že od nekdaj mi je všeč zvok citer in dolgo v meni je želja, da bi se jih naučil igrati. Grenak priokus k temu pa daje moja desna roka, na kateri imam prirojeno deformacijo prstov, leva roka je v redu. Postavlja se mi vprašanje ali bi bil kljub temu sposoben igati citre in ali je možna prireditev citer za levo roko, ki je OK. Zavedam se, da je pri igranju tega instrumenta vzajemno delovanje obeh rok, nevem pa katera je bolj odvisna za igranje.
V naprej se vam zahvaljujem za odgovor.

Lp.

citrar

Število prispevkov : 1
Join date : 23/01/2011

Nazaj na vrh Go down

Re: Kako je z igranjem citer, če imaš deformacijo prstov na roki

Objavlja  borut on Pon 24 Jan 2011 - 11:56

Pozdravljeni,

hvala za vprašanje, kar se tiče prvega dela bo takole v forumu malo težje odgovoriti nanj. Predlagam , da mi pošljete svoj kontakt na
borut@glasbena-sola.com in vas bom povezal z našim inštruktorjem, pa bosta videla kaj se da narediti. Kaj lažjega bi se verjetno že dalo zaigrati za začetek.
Kar se tiče drugega dela vprašanja pa je situacija taka, da so citre za levičarje bolj redkost in težko verjamem, da jih boste kje našli. Tudi levičarji namreč igrajo citre kot desničarji, saj sta obe roki kar približno enako obremenjeni.

Lep pozdrav,
Borut

borut

Število prispevkov : 167
Join date : 14/02/2008

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu