Violina za študenta

Go down

Violina za študenta

Objavlja  astro1 on Sob 17 Dec 2011 - 21:25

Pozdravljeni,

imam vprašanje glede vaših tečajev za učenje violine. Pred 10 leti sem sicer igral kitaro, tako da imam narejenih tudi 5 let glasbene šole. Vendar mi takrat igranje inštrumenta ni predstavljalo veselja. Sedaj pa že par let bolj sanjarim o tem da bi se naučil igrati violino. In čas je da nekaj naredim v tej smeri.
Kako težko se je z vašim programom naučiti igrati violino pri mojih letih? Ne pričakujem da se bo stvar zgodila čez noč, ter da bo potrebno ogromno dela.
V temi igranje violine za otroka sem sicer dobil nekaj podatkov, vendar sem starejši, kar nedvomno prinaša s seboj druge lastnosti in probleme.

Razmišljal sem tudi o glasbeni šoli ampak glede na podatke na spletu me verjetno nikamor ne bi vzeli, privatne ure pa so za moj proračun previsoke. Naj se popravim, če bi se odločil da resno začnem igrati violino bi vzel tudi nekaj ur, da se naučim neke bistvene osnove.

Ali je v programu opisana tudi izbira violine? Glede na starost bi v poštev prišla 4/4 violina. Ali je pomembno če je električna ali klasična? Razmišljal sem v smeri električne, da z začetnim (verjetno neizogibnim) cviljenjem nebi ob živce spravil celega študenta:)

Hvala za vse informacije.


astro1

Število prispevkov : 1
Join date : 17/12/2011

Nazaj na vrh Go down

Re: Violina za študenta

Objavlja  borut on Tor 20 Dec 2011 - 0:39

Pozdravljeni,

glede na vaše razmišljanje lahko rečem, da ne pričakujem večjih težav z učenjem violine - če ste 5 let igrali kitaro v glasbeni šoli. Logika igranja je podobna, potrebno pa je seveda "nekaj" vaje zato da se ujame intonacija, zvok in druge malenkosti.

Glede vaših vprašanj pa je tako: v paketu je opis violine vendar pa ni predlogov za izbiro violine. Pri violinah je znano, da je razpon od najcenejših do najdražjih ogromen, tako da se vsak posameznik nekje najde glede na svoje zahteve in zmožnosti. Začetnikom priporočamo seveda "celinko", ne preveč drago (za 300-500 eur se dobi že kar solidna), bolje klasična - lahko pa je električna, če pričakujete težave z okolico Smile

Običajno je tako, da se kandidat na začetku oglasi pri nas, da mu malo pokažemo osnovne zadeve kot je uglaševanje, mazanje loka itd., vse ostalo pa je na DVD-jih. Seveda se tekom programa lahko večkrat srečamo, prav tako pa tudi po končanem programu (v kolikor takšno željo).

Toliko za enkrat, za podrobnosti pa se lahko obrnete tudi direktno na email.

Lep pozdrav,
Borut

borut

Število prispevkov : 166
Join date : 14/02/2008

Nazaj na vrh Go down

Re: Violina za študenta

Objavlja  Gaile on Ned 8 Jan 2012 - 21:57

Pozdravljeni,

če ste zadevo vzeli resno, si raje nabavite klasično violino 4/4, bodo drugi že malo potrpeli.Za začetek bo potrebno ogromno vaje, da "ujamete" intonacijo, že previh nekaj ur boste le nameščali mostiček v lego,primerno vam, si violino nameščali na ramo ter igrali pizzicato.Kupite tudi kolofonijo, da boste z njo namazali žimo.Strune po vsakem vadenju obrišite, da se kolofonija zaradi toplote in sonca na bo strdila na strunah.Violine nikoli ne izpostavljajte soncu.V kovčku jo nosite tako, da se ne bo pomikala gor in dol.Namenite veliko časa temu, da boste lok vlekli naravnost.Prsti naj ne bodo skrčeni, zapetje naj bo sproščeno, lok držite zaokroženo in mezinca pri držanju le-tega ne zravnajte.Ne upogibajte vratu, da ne boste imeli trajnih posledic v hrbtu.Najbrž vam note ne bodo povzročale problemov, če:
-boste vedeli da je prazna struna A v drugi praznini na notnem črtovju;
-da je prazna struna D pod prvo notno črto;
-E v četrti praznini;
-G pod drugo pomožno črto

Gaile

Število prispevkov : 4
Join date : 01/09/2011

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu