Ne poznam not

Go down

Ne poznam not

Objavlja  frenk on Čet 5 Jan 2012 - 14:43

Sem starejši letnik, pa me zanima ali bi se lahko naučil igrati sintisajzer takole na daljavo s tem da ne poznam not,;preden se odločim kupiti paket,mi svetujte,če je možno brez not se naučit igrat?
se zahvaljujem za odgovor vnaprej!

frenk

Število prispevkov : 4
Join date : 05/01/2012

Nazaj na vrh Go down

Re: Ne poznam not

Objavlja  borut on Pet 6 Jan 2012 - 12:56

Pozdravljen Frenk!

ja, seveda gre tudi brez not Smile
Lahko se naučite igranja klaviatur tudi brez not, čeprav je (morda se čudno sliši) učenje z notami precej lažje...

Lep dan,
Borut

borut

Število prispevkov : 167
Join date : 14/02/2008

Nazaj na vrh Go down

paket

Objavlja  frenk on Pet 6 Jan 2012 - 14:37

Dobro-se pravi da bi moral potem vzeti paket ki je namenjen za igranje klavirja,ali je to isto kot za sintisajzer??'

frenk

Število prispevkov : 4
Join date : 05/01/2012

Nazaj na vrh Go down

Re: Ne poznam not

Objavlja  borut on Sob 7 Jan 2012 - 1:17

Ja, "paket klavir" je osnova za igranje vseh klaviatur. Lahko se oglasite tudi osebno s svojim sintesajzerjem da vam pokažemo "avtomatiko" (kot nadgradnjo), osnova za učenje pa je vsekakor "paket klavir".

Lp Borut

borut

Število prispevkov : 167
Join date : 14/02/2008

Nazaj na vrh Go down

Re: Ne poznam not

Objavlja  Tone on Tor 31 Jan 2012 - 17:45

frenk je napisal/a:Sem starejši letnik, pa me zanima ali bi se lahko naučil igrati sintisajzer takole na daljavo s tem da ne poznam not,;preden se odločim kupiti paket,mi svetujte,če je možno brez not se naučit igrat?
se zahvaljujem za odgovor vnaprej!

Pozdravljen Frenk!

Takole iz prve roke: Pred 1,5 letom sem bil tudi sam v povsem enaki situaciji, kot si sedaj ti. Tudi že krepko v letih (65) in tudi brez osnovnega poznavanja not. Na koncu sem se le odločil za nakup paketa klavir in tudi za sintisajzerj. BDW: podobne izbire je na internetu "malo morje". Tudi tu sem si našel odličen paket, ki pa sloni povsem na drugačnem pristopu učenja igranja klavirja. N.pr.: kar takoj začneš z akordi in to kar z obema rokama. Danes se učim dejansko kombinirano: nekaj časa po enem nato pa po drugem paketu. Vprašanje torej je, kako se želiš res učiti in pa za koliko denarja.

Lahko ti pa zatrdim, da sem sedaj sposoben samostojno naučiti se in tudi odigrati že veliko melodij in to ob "spremljavi orkestra" sintisajzer. Le-ta ima namreč veliko melodij, ki se jih da postopno (v treh korakih) a zlahka tudi naučiti.

Torej: moj nasvet je, da si čim preje omisliš tovrstno poživitev živlenjskega "tretjega obdobja". Virtuoza res ne bova nikoli. Je pa neizmerno zadovoljstvo, ko na sintisajzerju "našponaš" glasnost in odigraš naprimer poročno koračnico (Bridal march from "lohengrin"), ali "Aloha OE" itd, itd. Je pa res, da se brez veliko vaje ne pride daleč. Jaz v povprečju klavirju posvetim cca 1 uro.

Moj največji problem pa je, da se mi že naučeno, osvojeno brez redne vaje, ponavljanja kaj hitro "izgubi" iz spomina. Razumljivo, a ne?

Lp,
Tone
Tone

Število prispevkov : 47
Join date : 21/07/2010

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu