nadaljevalna stopnja klavir!!

Go down

nadaljevalna stopnja klavir!!

Objavlja  golob on Čet 2 Feb 2012 - 23:51

Woooow! Tale nadaljevalni paket je pa dobesedno čista fantazija. cheers

Resno mislim, tokrat ste pa res presegli samega sebe... tako glede celostne podobe kot tudi izbora pesmi.

Obljubim da se bom (če ne prej) čez pol leta spet oglasil in pokorno poročal kako mi je šlo.

lp vsem skupaj
F. Golob

golob

Število prispevkov : 13
Join date : 25/06/2010

Nazaj na vrh Go down

Re: nadaljevalna stopnja klavir!!

Objavlja  Tone on Pet 3 Feb 2012 - 11:24

Pozdravljen Golob!

Si lahko malo bolj določen kaj je tisto, kar te je pri paketu KLAVIR II tako navdušilo?? Sam imam doma -iz treh različnih glazbenih šol- že toliko glazbene literature, da sem kar rahlo v dvonu, da bom sploh uspel ves ta material tudi kolikor-toliko uspešno "predelati". Skratka: novi glazbeni material bi moral vsebovati nekaj, kar jaz še nimam. Zato sem v dvomu ali je nakup KLAVIR II zame sploh prava odločitev. Res pa je prednost, ker je vse v slovenščini.

Kolikor vem šele oba paketa skupaj tvorita približen nivo znanja, ki se ga običajno pridobi v nižji glazbeni šoli, ki pa traja cca 6 let. Na koncu pa sledi še praktičen izpit. Običajno moraš odigrati "AMAZING GRACE". Ker si očitno že predelal KLAVIR I v celoti, si se z to pesmico že moral "srečati". Drugo verzijo, izvedbo pa lahko spozna tisti, ki je skupaj z paketom kupil tudi sintisajzer ("Song Book", pesem št. 10). Ta verzija je meni veliko lepša, bolj mi pride "do živega". Res pa je, da je označeni nivo B, kar pomeni napredni začetnik (Advanced Beginner).

Lp,
Tone

Tone

Število prispevkov : 47
Join date : 21/07/2010

Nazaj na vrh Go down

Re: nadaljevalna stopnja klavir!!

Objavlja  golob on Pet 3 Feb 2012 - 12:06

Ja, Tone tole je moje mnenje, če me že vprašaš Smile

1. najprej, material je v SLOVENŠČINI, kar je za mene bistvena prednost, poleg tega pa je razloženo v "otroško lahkem" jeziku tako da ga res z lahkoto razumem.

2.material je v enem kosu. naročim paket in potem delam dan za dnem. Malo sm mlajši od tebe (kolikor sem bral tvoja sporočila) tako da se res nimam časa zajebavati z različinmii viri na inernetu in potem sestavljati vse skupaj "kao" v neko celoto. Za katero potem nikol nevem kaj znam in kaj še ne...

3 cena je KLJUB VSEMU sprejemmljiva. Če prav cca 200 eur ni malo, dam pa toliko če grem 2x na smučanje z družino. vendar imam s smučanjem samo 2 dni užitka, tako ga imam pa leto in pol oz. še več kot se mi zdi. (čeprav če bi bilo cenej bi bila a še bolj sprejemljiva hahaha)

4 izbor pesmi je res odličen, pa tudi kar precej težke so. Zato pravim da bo tole po mojem več kot 2 leti zabave za mene.
Parlet nazaj sem tudi jaz malo gledal neke tuje cenene variante, ki ih je res morje in celo eno naročil. Samo ti pa povem da za 50 eurov nisem dobil NIČ!!! Kvaliteta posnetkov nikakva, + angleščina + nobene rdeče niti. En kup pojmov in enega sranja na kupu. Torej KR NEKI!! (taka je moja izkušnja)

Isto bi dobil na youtubu vse skuapj zastonj, ampak bi rabo po mojem 15 let da bi vse pregledal vse skupaj in se naučil do priblićno istega nivoja.
Seveda lahko kupiš tri take poceni tuje variante za 50 eurov in potem se zgubljaš v njih, ena pravi tako druga drugač...Hvala lepa! Mogoče kasneje, ko bom enrkat naredil nadaljevalno stopnjo, in mi bo že precej bolj jasno vse skupaj kaj in kako... Takrat se odločiš za kakšno novo pesem in jo naštudiraš. Recimo...

Meni torej ni žal za nakup, TO PA JE SEVEDA MOJE OSEBNO MNENJE! Cool
Lp F.

P.S. Amazing grace je tudi v nadaljevalni stopnji, ampak kakšna verzija!! Wink jazz varianta da jo vikaš. Pa tudi poročna koračnica kar težka...
golob

Število prispevkov : 13
Join date : 25/06/2010

Nazaj na vrh Go down

Re: nadaljevalna stopnja klavir!!

Objavlja  Tone on Pet 3 Feb 2012 - 17:34

Pozdravljen Golob!

Vsak kupljeni material, paket je vedno "v enem kosu". Pravo vprašanje je, koliko velik je ta kos. Kot sva že ugotovila je pri GŠD potrebno kupiti dva paketa (KLAVIR i in II), da si s tem pridobiš približno znanje nižje glazbene šole. Jaz imam v tujini kupljeni paket, ki obsega preko 500 strani glasbenega gradiva, pojasnil, razlag in kvalitetnih video in glazbenih prikazov predavanega. Namenjen je vsem: od popolnih začetnikov do solidnih igralcev klavirja. Po videnem iz promocijskega DVD ima sedaj tudi GŠD nekaj zelo podobnega. Ravno tako sem opazil, da se v novem paketu uči tudi o "Ballad style". V mojem "tistem drugem" paketu je o tem govora kar na 65 strani formata A4. Kateri od obeh paketov torej bolj celovito, na široko obravnava to temo boš ti zlahka ugotovil. Kje pa so še poglavja, "knjige" kot so: bloes & rock n roll, chord magic, advanced chords (samo "osnovnih" je 24!!), ballad style, jazz, advanced blues, taming the classics, speed learning, itd,itd.

Domnevam, da je v KLAVIR II tudi vsaj nekaj od zgoraj navedenega. Vprašanje pa je ali je bolj ali manj obsežno to tudi pojasnjeno in prikazano. Zato me je zanimalo zakaj si tako navdušen. Če pa nimaš prave primerjave, preprosto sploh ne moreš vedeti ali si dobil za svoj denar veliko ali malo, a ne??

Lp,
Tone

Tone

Število prispevkov : 47
Join date : 21/07/2010

Nazaj na vrh Go down

Re: nadaljevalna stopnja klavir!!

Objavlja  golob on Pet 3 Feb 2012 - 18:47

Hojla Tone!

Poglej Tone, jaz te sploh ne prepričujem da kupiš nadaljevalno stopnjo Very Happy
Vprašal si me, zakaj sem navdušen in jaz sem ti samo odgovoril.

primerjavo sem ti pa povedal. tud jaz sem dobil iz tujine za 50 eur 300 strani materuiala + na desetine videov + dostop na internetu. Vendar ni vse v kvantiteti...
Potem sem s slovarjem v roki gledal kaj je mišljeno z major, minor flat itd. Razumel pa nisem popravici povedano nič. Če prav drugaeč govorim angleško, da se razumeva.

Tudi nadaljeval bi rad na ta način kot sem začel in to je to. cheers

Paket na daljavo mi je resnično druge oči, taka je pač moja izkušnja, ne trdim pa da vsi uporabniki tak razmišljajo.


lp F.

golob

Število prispevkov : 13
Join date : 25/06/2010

Nazaj na vrh Go down

Re: nadaljevalna stopnja klavir!!

Objavlja  Tone on Pet 3 Feb 2012 - 19:59

Hojla F!

Žal si me razumel napačno. Kot sem ti že napisal: gre preprosto le za to, da ne podvajam tisto kar že imam. V tem smislu sem te prosil za informacijo o vsebini paketa KLAVIR II.

In drugo: glazba je univerzalni jezik razumljiv vsem, ki razumejo glazbeni jezik: torej neki dejanski zapis v notnem črtovju. Pojmi kot so major, minor, flet, itd. pa v KLAVIR I res skoraj niso pojasnjeni, obdelani. Niso pa to odločilni pojmi za samo zmožnost igranja, če imaš na razpolago reciva tabelo z označenimi tistimi tipkami, ki ti reproducirajo reciva D, Dm, Db, Dbm ali #F, bE, itd. To tabelo pa si tudi že dobil. Jezik tu sploh ni pomemben pač pa točni napotki in z katerimi prsti se doseže željeni ton ali akord.

Očitno pa sva v najini debati zašla v povsem napačne vode.

Lp,
Tone

Tone

Število prispevkov : 47
Join date : 21/07/2010

Nazaj na vrh Go down

Re: nadaljevalna stopnja klavir!!

Objavlja  golob on Pet 3 Feb 2012 - 21:40

hehe, je že v redu Tone, nisva zašla, vse je pod kontrolo!
Razmel sem, da si nabavil neka vzporedna gradiva in si zdaj v dilemi kako in kaj. No, kot rečeno, jaz v tej dilemi nisem. king


Kar se pa tiče konkretne "vsebine paketa" si itak dobil ponubo (vsaj jaz sem jo), tako da pribižno veš kaj je notri.

Lp F.

golob

Število prispevkov : 13
Join date : 25/06/2010

Nazaj na vrh Go down

Re: nadaljevalna stopnja klavir!!

Objavlja  slavi on Sob 4 Feb 2012 - 1:05

Pozdravljena fanta (oziroma sošolca)!

Tudi jaz sem pred časom kupila osnovno stopnjo klavirja in moram priiznati, da sem še danes hvaležna celotni ekipi glasbene šole na daljavo, da se tu kjer sem.
Klavir je bil nekakšna skrita želja ali strast, ki je tlela v meni dolga leta, vendar v mladosti ni bilo materialnih možnosti, kasneje pa ni bilo ne časa ne volje, za takšne skrite in zakrnele želje.

Ko sem po naključju (preko vnukov) prišla do omenjene glasbene šole, so se mi odprla nova obzorja in tudi sama nisem verjela, da se je mogoče naučiti igranja inštrumenta kar preko televizije.

Po dveh letih sem prišla nekje do tričetrt (sem že malo počasnejša) ampak resnično uživam v zvokih klavirja in komaj čakam, da bom imela zopet nekaj prostega časa, da se vsedem za tipke in se prepustim prelepim zvokom. Zavedam se, da ne igam kot Chopin, vendar mi pomenijo takšni trenutk,i ko sem sama z zvokom klavirja res veliko v življenju.

Moje mnenje; že zdaj lahko rečem, da bom tudi jaz naročila nadaljevalno stopnjo, ko pridem do konca osnovne stopnje, saj vidim da dejansko rastem iz lekcije v lekcijo in v tem pogledu so kreatorji glasbene šole na daljavo pravi mojstri!

Drugače pa, najlepša hvala Tonetu, ki je pred časom spraševal v forumu zelo zanimive in življenske stvari in sem tudi sama skrbno prebirala Borutove odgovore.

Lep pozdrav obema in ostalim udeležencem!
Slavi

slavi

Število prispevkov : 1
Join date : 04/02/2012

Nazaj na vrh Go down

Re: nadaljevalna stopnja klavir!!

Objavlja  Tone on Sob 4 Feb 2012 - 10:56

Hojla Golob!

Res je, da sem že pred več kot letom dni nabavil "neko vsporedno gradivo". Kar pri dveh tujih glazbenih šolah. Ker sem nabavil pri GŠD tudi KLAVIR I imam torej kar tri različne pristope učenja in ogromno glazbenega "gradiva". Zato sem ti napisal, da ne vem, če ga bom -realno gledano sem pač že v letih- sploh uspel vse to v celoti "predelati". Zato me tudi "ni bilo" toliko časa na tem forumu. Vsako seznanjanje in učenje pač zahteva določen čas. Če daš to krat tri pa to velja še toliko bolj.

Tu ne gre za nobeno mojo dilemo. Dodatno nabavljanje ali celo podvajanje ni ravno najbolj pametno, a ne??? Zame je zato bistvena vsebina paketa. Če pa sodim po promocijskem DVD meni ni opazno, da bi pridobil kaj res bistvenega še ne poznanega. Bodi dovolj o tem.


Lp,
Tone

Tone

Število prispevkov : 47
Join date : 21/07/2010

Nazaj na vrh Go down

Re: nadaljevalna stopnja klavir!!

Objavlja  Tone on Sob 4 Feb 2012 - 11:30

Pozdravljena Slavi!

Veseli me, da sem uspel "predramiti" še "spečo trnjulčico" Slavi. Zdi se mi, da se na tem Forumu oglaša vse premalo "sošolcev", ki bi tu izrazili svoje izkušnje, poglede ter probleme vezane na učenje klavirja. Žal lahko le ugotovim, da je pri drugih instrumentih situacija še slabša kot je to pri Klavirju.

Slavi: mi starejši igramo -bolje rečeno poskušamo igrati- izključno za svoje osebno zadovoljstvo. Ja, midva res ne bova ravno virtuoza na klavirju. Spomin pač ne funkcionira več tako dobro, kot je deloval v mladosti. Lahko ti pa zagotovim, da se me vedno globoko dotakne, ko ob spremljavi "orkestra sintisajzer" uspešno odigram kako melodijo. Pa čeprav samo z desno roko. Res totalno "padem noter". Zase sem takrat pravi klavirski virtuoz. Brez lažne skromnosti: priti od nič do biti nekaj sposoben odigrati je le nek napredek, a ne??

Ja moja nekoč zastavljena vprašanja Borutu so najlepši dokaz, kako sem bil resnično takrat še glazbeno "neboglen, nepismen". Takih vprašanj bi od začetnikov pričakoval več. Tako pa izgleda, kot da je vsem čisto vse jasno. Ali pa se sramujejo odkrito postaviti vprašanja.Me pa veseli, da naše poste prebira še kdo drugi.

BDW: me pa že rahlo skrbi, ker se Borut nič ne oglasi, le "modro molči". Prepričan namreč sem, da vse poste kot moderator le prebere.

Slavi upam, da še kdaj napišeš kakšen post na tem Forumu.


Lp,
Tone

Tone

Število prispevkov : 47
Join date : 21/07/2010

Nazaj na vrh Go down

Re: nadaljevalna stopnja klavir!!

Objavlja  borut on Sob 4 Feb 2012 - 13:43

Prav lepo pozdravljen Tone in druščina!

hehe, lepo te je znova "brati" po dolgem času. Imaš prav, seveda berem prispevke, saj mi avtomatsko "priletijo" na email. Smile

Drugače pa - načeloma se kar strinjam z vsem povedanim, tako da se res niti nisem oglašal.

Strinjam se Tone, seveda imaš kot samouk veliko odprtih poti - ti pa izbereš tisto, ki ti najbolj leži. In tako je tudi prav! Naš končni cilj je v končni fazi tvoje zadovoljstvo. Če ti z veseljem sedeš za klavir in si zaigraš najljubše pesmi in pri tem še uživaš - je naš cilj dosežen.

Pri nadaljevalni stopnji smo upoštevali vse naše izkušnje iz osnovne stopnje in komentarje uporabnikov. Tako da si s svojimi vprašanji tudi ti - pripomogel k boljšem nadaljevanju (za kar se ti zahvaljujemo).

Dejstvo, da se je (zaenkrat) skoraj 80% kandidatov odločilo za nadaljevanje učenja z nami (kar nas zelo veseli) govori samo zase in nam potrjuje, da smo na pravi poti. Kaj več pravzaprav niti ne bi govoril o tej temi. Vsak sam pri sebi že ve - kako in kaj...

Imam pa le dva popravka, glede tvojega razmišljanja Tone.

*Osnovna stopnja ni prilagojena otrokom, temveč je prilagojena popolnim glasbenim začetnikom. (če bi bila prilagojena otrokom bi zgledala povsem drugače npr. z izštevankami, igricami, itd.) Uporaba enostavnega jezika, naloge in vaje pa so res poenostavljene do te mere, da jih razume vsak glasbeni laik. To pa so seveda tudi otroci. Vsekakor pa imajo vse naloge in vaje (četudi nekatere morda zgledajo bolj otroške) enak pedagoški učinek tudi na odrasle.

*Nadaljevana stopnja še ne pomeni osvojenega nivoja nižje glasbene šole. (tako hitro pač ne gre Wink) Nadaljevalna stopnja sega po zahtevnosti nekje v 3.- 4. razred klasične glasbene šole, za tem pride še višja stopnja, tista pa bo po zahtevnosti pesmi in obsegu teoretičnega dela ustrezala nivoju nižje glasbene šole. (ampak tudi 3.-4. razred res ni mačji kašelj, vmes so že kar težke skladbice)

Kar se tiče hitrega učenja; saj veš - v glasbi je pač tako, da se ne da prehitevati. Lahko se tudi slepiš z bližnjicami, vendar prej ko slej prideš do spoznanja, da bo treba lotiti osnov, ki te še čakajo...

Toliko za enkrat in vas vse lepo pozdravljam in želim veliko prijetnih klavirskih uric v tem zimskem času.


Lp Borut

borut

Število prispevkov : 167
Join date : 14/02/2008

Nazaj na vrh Go down

Re: nadaljevalna stopnja klavir!!

Objavlja  Tone on Sob 4 Feb 2012 - 17:25

Prav lepo pozdravljen tudi ti Borut!

Ja, res se nisva že dolgo "tipkala". Po moji "krivdi" seveda. Razlog za moj "molk" pa sem tudi že napisal v enem od mojih postov.

Mislim, da smo vsi mi starejši malo (ali pa veliko) neučakani -morda se podzavestno bojimo, da nam bo "zmanjkalo časa"- in želimo čim prej "opaziti" lastni napredek: torej igrati na klavirju melodije. Zato vsaj jaz ubiram "bližnice" in se -kot to ti pravilno ugotavljaš- res ujamem v zanko imenovano "nevednost". To pomeni, da res kaj kmalu prideš do točke, ko ti preprosto zmanjka vedenja, znanja. Naj to ponazorim s lastnim primerom. Ni problem začetniku pridobiti note všečne melodije: n. pr. "Traumerei". Hitro pa ugotoviš, da ne obvladaš potrebnih akordov, 7, inverzij, različne ritme, kaj šele obojeročnega igranja akordov. Tega se pa še ne moreš naučiti v KLAVIR I. Zato poiščeš to pač v drugi šoli, ki pa igranje akorde -vsaj napogosteje uporabljenih C, A, F in G- poučuje že od samega začetka poučevanja. Tako kmalu spoznaš in uporabljaš v vajah vseh 24 osnovnih Minor in Major akordov in se naučiš odigrati različne ritme (leva roka nota/desna akord; straight beat; oom pah; split acord; half beat bounce; twist; 3 beat bounce; 12/8 country shuffle; bossa nova bounce; twist 2; ballad style (tu sem trenutno jaz); itd,itd). Hočem ti le povedati, da je moja zvedavost in neučakanost tista, ki me je pripeljala tudi v druge glazbene šole. Ne pa dejstvo, da GŠD ne bi bila dobra.

Podatek, da se je kar 80 % mojih "sošolcev" že odločilo za KLAVIR II je inpozanten in res že sam po sebi dovolj zgovoren.

Glede omenjenih pripomb se ti pa iskreno opravičujem. Uporaba izraza "prilagoje otrokom" je moj lapsus, moj premalo razmišljena navedba. Smiselno sem mislil natanko to kar navajaš ti, Le, da tega -v naglici- pač nisem znogel pravilno obesediti. Glede druge pripombe imaš tudi prav: jaz sem zgolj ocenil pridobljeni nivo: vendar brez dejanskega poznavanja teh dejstev.Ti kot soavtor in poklicni pedagog pa te zadeve poznaš do potankosti. Nedvomno si za take ocene zato mnogo bolj kompetenten od mene.

Na koncu pa še moja prošnja: Borut mi lahko navedeš katera so obravnavana poglavja v KLAVIR II??? Tu nie gre za problem nakupa, pač pa za nepotrebno podvajanje, gomiljenje že imetega pridobljenega glazbenega gradiva.

Lp,
Tone

Tone

Število prispevkov : 47
Join date : 21/07/2010

Nazaj na vrh Go down

Re: nadaljevalna stopnja klavir!!

Objavlja  borut on Sob 4 Feb 2012 - 19:11

Pozdravljen še enkrat Tone,

gradivo obsega precej nove teorije in seveda mnogo novih pesmi.

4x DVD s 70 lekcijami + 1x DVD s počasnimi posnetki + papirni material
(lekcije vsebujejo preko 100 različnih pesmi in vaj)

Obravnavana teorija (oziroma poglavja) v nadaljevalni stopnji:
tempo, sinkopa, triola, takt in predtakt, sestavljeni taktovski način, menjava taktovskega načina, ponavljanje "Da Capo", menjalni basi, ključi, dvojni višaj in dvojni nižaj, poglobljena razlaga intervalov, poglobljena razlaga in razvoj durovih lestvic, poglobljena razlaga in razvoj molovih lestvic, kvintni krog, druge lestvice (kromatična, starocerkvene, Romska, Balkanska, Irska, Bluesovska), tonaliteta, razširjena razlaga akordov, tonika, dominanta, subdominanta, igranje z akordi, melodija-harmonija, igranje arpeggio, igranje s šablono, igranje z občutkom - lastna interpretacija...

Pesmi v nadaljevalni stopnji:
Badinerie, Paloma Blanca, Besame Mucho, Preludij (Carmen), Kalinka, Tarantella napoletana, El Condor Pasa, Que Sera, Sera, Edelweiss, Allegro (štirje letni časi), Zbor Sužnjev (Nabucco), Poročna koračnica, Only You, La cucaracha, Mala nočna glasba, Rigoletto, Bolero, Na lepi modri Donavi, Balada za Elizo, Balada za Adelino, O sole mio, Bluebery hill, Turki marš, Over the Rainbow, Pesem ptic trnovk in številne druge.

Poleg tega pa obravnavamo pesmi iz osnovne stopnje na drugačen način, npr: Oda radosti, Can-can, Pesem beneških čolnarjev, itd.

Toliko na kratko (to predstavitev smo že poslali tudi vsem našim uporabnikom), če te še kaj zanima pa sem seveda na voljo za vprašanja.

Lep dan še naprej,
Borut


Nazadnje urejal/a borut Tor 7 Feb 2012 - 11:02; skupaj popravljeno 1 krat

borut

Število prispevkov : 167
Join date : 14/02/2008

Nazaj na vrh Go down

Re: nadaljevalna stopnja klavir!!

Objavlja  Tone on Pon 6 Feb 2012 - 10:01

Pozdravljen Borut!

Hvala ti za podana pojasnila. Imam še 2dni časa, a ne??

Po dooooolgem času sem včaraj ponovno "vzel v roke" in obnavljal snov KLAVIR I. Vse tri DVD. Je pa prav zanimivo -takole z časovne perspektive- opazovati ozir. predelati isto gradivo, ki sem ga nekoč že "predihal". Sedaj namreč opažam stvari, ki se jih takrat niti slučajno nisem pravilno učil, še manj razumel.

N. pr.: podcenjevanje, zanemarjanje igranja z "branjem" not. Danes vem, da je to lažja in enostavnejša pot od "nadudlanega igranja na pamet". Takrat sem očitno bolj "lovil", kje sploh je tista "taprava" tipka. Zato je bil moj pogled bolj usmerjen na prste in klaviaturo. Ne pa na note, ki jih naj bi sledile.
Ali: iste pesmice sedaj odigram na basovski strani z akordi. Preprosto: basovske C; F; G itd. spremenim v akorde C, F, G, itd.. Nekatere je potrebno izvesti inverzisko in ne za oktavo višje, a ne?? Iz napisanega sklepam, da se začetnikom želi olajšati igranje: prilagoditi njihovim sposobnostim igranja. Taka -z akordi odigrana- pesmica pa zveni mnogo, mnogo bolj bogato, lepo. Itd, itd, itd.

Se kmalu ponovno oglasim.


LP,
Tone


Tone

Število prispevkov : 47
Join date : 21/07/2010

Nazaj na vrh Go down

Re: nadaljevalna stopnja klavir!!

Objavlja  borut on Tor 7 Feb 2012 - 10:53

Pozdravljen Tone!!

hehe, dobrodošel (zopet) v naši družbi! Slišim, da si nabavil tudi naš paket "Klavir - nadaljevalna stopnja"! cheers

Moram priznati, da sem zelo vesel tega dejstva, saj smo se te že kar malo navadili, oz. bi bil brez tebe kar malo dolgčas v forumih... Cool


No, šalo na stran, želim res veliko veselja pri osvajanju novih "stopničk" do končnega cilja, seveda pa smo ti tudi v bodoče na voljo za morebitna vprašanja.

Lp, Borutborut

Število prispevkov : 167
Join date : 14/02/2008

Nazaj na vrh Go down

Re: nadaljevalna stopnja klavir!!

Objavlja  Tone on Tor 7 Feb 2012 - 18:23

Hojla Golob!

No pa sem tudi jaz naročil KLAVIR II. Priznam, da sem že kar malo neučakan. Si že kaj (pre)delal po tem paketu??

Če si te naprošam, da nam "novincem" (rookies) na tej stopnji malo bolj podrobno namigneš, opišet tvoje dosedanje izkušnje s tem novim paketon. Prepričan sem, da bo vsak tvoj namig, nasvet ali sugestija prišla prav tudi vsem nam ostalim. Saj ti to ne bo pretežko, a ne?

Lp,
Tone

Tone

Število prispevkov : 47
Join date : 21/07/2010

Nazaj na vrh Go down

Re: nadaljevalna stopnja klavir!!

Objavlja  golob on Sre 8 Feb 2012 - 19:37

Hoj Tone,

super, ne bo ti žal. Nisem še kaj dosti predelal, ker ga imam šele par dni. Kolker sem gledal pa bo kar precej vaje, preden pridem do zadnje lekcije ha ha ha. se še kaj oglasim,.

lp F.

golob

Število prispevkov : 13
Join date : 25/06/2010

Nazaj na vrh Go down

Re: nadaljevalna stopnja klavir!!

Objavlja  Tone on Čet 9 Feb 2012 - 9:01

Hojla F!

Ja, ni kaj: le z veliko, veliko, veliko vaje se sploh pride do solidnega igranja! Drugače povedano preprosto ne gre.

To tezo mi potrjuje tudi lastna izkušnja. Verjami, da sem se vse lekcije KLAVIR I naučil odigrati kar solidno. Po nekaj tednih ali mesecih nepreigravanja teh pesmic pa sem jih že povsem "pozabil". Po spominu nisem več vedel niti kje začeti, niti pravi prstni red, niti melodijo, itd., itd. Hočem ti le povedati, da je pot od znati do avtomatizma zelo, zelo dolga.

Povedano po pravici: ni se problem "nadudlati" neko pesmico: tudi s pomočjo raznih "pripomočkov", trikov. To pa ni utrjeno znanje. Zato se tudi to hitro izgubi iz spomina. Šele sedaj sem dojel pravi smisel tistega kar piše na začetku vsake lekcije: igranje po notah.Ko resnično osvojiš to znanje, vedenje si šele resnično "na konju". Potem zmoreš in si vedno sposoben igrati po notah katero koli pesem v katerem koli ritmu in tempu.

Se pa priporočam za izmenjavo najinih izkušen z KLAVIR II. Morda pa se bo nama priklučil še kakšen "sošolec"-a.

Lp,
Tone

Tone

Število prispevkov : 47
Join date : 21/07/2010

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu