možnost natisni lposamezno ekcijo

Go down

možnost natisni lposamezno ekcijo

Objavlja  Tone on Ned 3 Okt 2010 - 10:57

Pozdravljen Borut!

Vem, da so CD zakodirana. Vseeno pa me zanima sledeče: ali obstaja kakšnja varianta, da si posamezno lekcijo le lahko natisneš, sprintaš?? Seveda izključno za lastno uporabo. Naprimer 38. lekcijo (intervali & akordi). Zdi se mi veliko bolj praktično, če imaš to natisnjeno in vedno takoj dosegljivo (torej tudi takoj vidno), kakor pa vstavljati in brskati po CD ter čakati, da se ti prikaže iskana lekcija. Mar ne??

Drugo vprašanje pa je: kdaj bodo na tej spletni strani dosegljivi celotni notni zapisi vseh pesmi, ki se jih v lekcijah GŠD učimo??

Lp,
Tone

Tone

Število prispevkov : 47
Join date : 21/07/2010

Nazaj na vrh Go down

Re: možnost natisni lposamezno ekcijo

Objavlja  borut on Pon 4 Okt 2010 - 11:55

Pozdravljen Tone,

lekcije so v video obliki, tako da jih ni mogoče pretvarjati v npr. papirno obliko. Večji del animacij pa je tako in tako zajet v igralnem zvezku. Lahko pa ti pošljem besedilo kakšne lekcije, če ti bo kaj pomagalo.
Pri izdelavi smo poleg drugih načel sledili tudi načelu enostavnosti, kar pomeni da naj bi razumeli vsebino brez posebnega dodatnega učenja, vendar kot rečeno - sporoči katera lekcija te poleg intervalov še zanima in ti bom poslal besedilo.

Kompleten notni material (ki se igra v lekcijah) si dobil v papirni obliki. Če si kaj uničil ti lahko pošljemo nove tiskovine. Na internetni strani (in drugje) ne smemo razmnoževati not, saj nimamo avtorskih pravic za tako početje.

Lp Borut

borut

Število prispevkov : 167
Join date : 14/02/2008

Nazaj na vrh Go down

Re: možnost natisni lposamezno ekcijo

Objavlja  Tone on Pon 4 Okt 2010 - 15:45

He!

Hvala za vsa pojasnila.

Natisniti sem želel le stvari -konkretno intervale in akorde- ki se uporabljajo pri lekcijah v GŠD. Tak pripomoček bi imel pred sintisajzerjem: poleg not. Tako bi lahko že s pogledom takoj videl katere tipke je potrebno "pritisniti" pri intervalih in katere pri akordih. Meni se je ta varianta zdela bistveno bolj enostavna, kot pa iskanje po CD-ju. Enim pač deluje spomin bolj počasi. Zato rabimo več ponavljanj, ker smo pač bolj "trdi". A ni takšen učni pripomoček bolj praktičen, uporaben??

Glede notnega materiala pa sledeče: v "Igralnem zvezku" so samo posamezne melodije neke pesmi. Ne pa celotni notni zapis te pesmi. Tvojo argumentacijo -nimate avtorskih pravic- povsem razumem. Iz napisanega sledi logično vprašanje: kje se pa lahko dobi (kupi??) posamezne notne zapise določenih pesmi??

Glede možnosti printanja "Navodil za CASIO LK 110" pa bom še ponovno poskusil. Tudi sam sem najprej mislil, da tu ne bo težav. Zmotno. Očitno sem pri tem delal nekaj povsem narobe. Če mi še v drugo ne bo uspelo, bova pa postopala kakor si že predlagal.

Lp,
Tone

Tone

Število prispevkov : 47
Join date : 21/07/2010

Nazaj na vrh Go down

Re: možnost natisni lposamezno ekcijo

Objavlja  borut on Pon 4 Okt 2010 - 20:46

Pozdravljen Tone,

navodila sem že poslal po pošti.

Note za posamezno pesem si lahko poiščeš na internetu, poleg naslova pesmi vpiši sheet ali pa notes in boš dobil veliko strani z notami. Nekatere so brezplačne, nekatere pa so take da plačaš par evrov za note. Če imaš program Coda finale kaj podobnega, lahko tudi katerokoli midi pesem direktno odpreš kot note, z vsemi stezami. Naslednja možnost je knjigarna z notami....

Poslal sem ti tudi besedilo lekcije intervali. Sicer pa imaš vajo intervali v Igralnem zvezku in če jo rešiš si lahko vedno kasneje pogledaš sistem intervalov. Kot rečeno je Igralni zvezek zamenjava za gradivo v pisni obliki.

LP Borut

borut

Število prispevkov : 167
Join date : 14/02/2008

Nazaj na vrh Go down

Re: možnost natisni lposamezno ekcijo

Objavlja  Tone on Tor 5 Okt 2010 - 8:16

Pozdravljen Borut!

borut je napisal/a: navodila sem že poslal po pošti.

Hvala. Prosim, da mi še sporočiš -lahko kar po moji e-pošti- koliko sem za to storitev dolžen in način plačila. Saj poznaš tisti rek: čisti računi, dobri prijatelji.

Glede notnih zapisov pesmi pa le tole pojasnilo. Trenutno je moje glasbeno znanje še na veliko prenizki stopnji, da bi sploh zmogel take notne zapise pravilno "brati". Gre torej le za "pripravo terena" za moje kasnejše glasbeno izpopolnjevanje, nadgradnjo.To moje vprašanje je bilo postavljeno zato, ker sem v enem od prispevkov na tem forumu prebral, da se na tem dela in da bo to članom GŠD nato to tudi dostopno.

Lp,
Tone


Tone

Število prispevkov : 47
Join date : 21/07/2010

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu