3. lekcije kitare
4 posters
Stran 1 od 1
3. lekcije kitare
Ko igram vajo udarec brez, z naslonom in stumanje ter ob pritiskanju na vsa štiri polja, mi nekatere strune, ki jih primem s tretjim prstom leve roke, ne zazvenijo lepo oz. topo. Zanima me, ali delam kaj narobe oz. če bodo zveni strun z doslednimi vajami lepši?
hvala za odgovor!
hvala za odgovor!
anja- Število prispevkov : 1
Re: 3. lekcije kitare
Živjo Anja,
he, he, tudi meni je na začetku škripalo, verjemem da še komu drugemu tudi.
Ravno temu je namenjena ta tehnična vaja.
NASVET
Pazimo, da postavljamo prste leve roke čim bolj natančno med pragove (tako kot prikazuje lekcija) in da so prsti zaokroženi preko ostalih strun (se ne dotikamo ostalih strun).
Vsak dan vadimo najmanj kolikor je priporočeno in po nekaj dneh občutek sam pride v prste, brez skrbi: )
Borut
he, he, tudi meni je na začetku škripalo, verjemem da še komu drugemu tudi.
Ravno temu je namenjena ta tehnična vaja.
NASVET
Pazimo, da postavljamo prste leve roke čim bolj natančno med pragove (tako kot prikazuje lekcija) in da so prsti zaokroženi preko ostalih strun (se ne dotikamo ostalih strun).
Vsak dan vadimo najmanj kolikor je priporočeno in po nekaj dneh občutek sam pride v prste, brez skrbi: )
Borut
3. lekcija Vaja
V tretjem polju sta noti h, ki se igrajo na 2. prazni struni. Spodaj v tablaturah pa je številka 4 in to napisana med strunami. Tu nekaj ni prav?
boristrib- Število prispevkov : 3
Re: 3. lekcije kitare
Nota h se igra na 2. prazni struni (torej ne uporabimo nobeno polje, ker je struna prazna).
Ista nota h pa se lahko igra na 3. struni 4. polje.
lp Borut
Ista nota h pa se lahko igra na 3. struni 4. polje.
lp Borut
borut- Število prispevkov : 184
Stran 1 od 1